December 12, 2010

1 Band 1 Sound!

Brass Band Intensive Training
Date: 1st Dec. 2010 - 10th Dec. 2010
Venue: UiTM Kampus Dungun

First time dpt thu yg nme aku ade lm list peserta tuh,mmg aku agak hepi and cuak ar..nme  nyer pon intensif kn?msti ar training 'baaeeekkkkk punyaaaaa"...Anah pon dpt gak tp dyer mcm xnk pegi..ntah aku pon x phm knape dyer x nk pegi..tp aku insist nk g sbb bg aku bodoh ar an klu x pegi sbb org da bagi pluang belajar,wat pe nk tolak plak an?so,aku ngn Anah pon pergi la selepas Samba (senior brass band aku) ckp yg intensif neh best la,byk pekdah lahh...so pegi la..~

30hb da kne lapor diri,,pastuh mlm tuh sume kne gather kt bilik band .,.jauh wehh jln..huhuhu..smpai kat sne an..mak hai..!terkejut beruk aku ngn ngn anah sbb cket giler kot yg pegi..huhuhuhu..dlm 25 org je peserta..bdk percussion 9 org and lebih2 tuh bdk brass ala,yg men tiup tuh..siswi pon dlm 8 org cmtuh and lagi 17 org tuh siswa..bleh byg x betape tergamam nyer aku ngn anah?kitorg expect rmai yg dtg tapi pling kitorg bengang an,bdk2 on field 4 je yg dtg..tau la da pndai an tapi rse cm haishh...x adil ar cmneh..huhuhu..pastuh falling la,,,ttbe EE dtg...dyer conduct kitorg ar..briefing sume2..pstuh tibe tyme nk bg instrument..so aku n anah msok ar nk g amek cymbal uh..bru je nk pegang cymbal tuh,ttbe DM Wan panggil aku dyer ckp "eh,awak...awak x payah amek cymbal,,awk main marching bell.." and i was like 'hah?marching bell?saya main cymbal sblom neh.." pastuh dyer ckp lg "awak blaja marching bell sbb xde org nak main.." and ake rse cm YA ALLAH,ape neh?TT__TT...saya nak main cymbal..uwaaa..clap aku jgak an mse EE tnye aku tuh,aku jwb aku minat ngn marching bell..aku brani je sbut marching bell sbb aku langsung x expect yg DM btol2 nak bg aku main bende alah uh,,,lpas tuh bru aku perasan yg bdk2 marching bell (mairah ngn zahid) x dtg..OMG!!LPAS PADE MLM TUH,MMG AKU RASA NK BALEK..!!!!SIYES NAK BALEK..!!!!!!AKU NAK MAIN CYMBAL,BUKAN MARCHING BELL..TT___TT

mmg PRESSURE giler..sbb mse 1st day msok kelas teori,Cg. Sohaimi (cg. dr UiTM Jengka) dyer bg note and suh aku men mende alah uh..!SUMPAH,AKU X RETI BACE NOTE..NAK MENITIK AIR MATA AKU MASE TUH..MMG BERGENANG AIR MATA.!!!AKU MNE RETI MEN WEHH..1ST TYME KOT AKU SENTUH MENDE ALAH TUH...Syam plak duk usik2 aku...pastuh bdk section brass tgk2 je kt aku..huhuhu..cuak wehh...kbtolan DM Wan duk blkg aku mse tuh,so aku pndng ar belakang an...dgn muke nk mnangis aku ckp kat dyer,, "saya,x reti main marching bell..." pastuh dyer ckp,xpe..awak blaja je...ok,mmg la bleh blaja an tapi the problem is Cikgu da expect yg aku pndai main..!!!TENSION GILER KOT AKU!!!pastuh kak jue dtg kat aku...dyer ckp "kesian la awak...awk main cymbal..tpi ttbe dtg cni kne main bell..."...mmg aku thn air mate je lah mse tuh.

Kak Nadia lak xde mse tuh...mmg aku rse mcm DOWN giler..mlm 3rd ase nyer b4 nk g mkn mlm Cikgu Sohaimi,dyer panggil aku..dyer tnye nape awak x pegi kelas ptg td?and aku cm pelik arr wehh...sbb stahu aku,marching bell tuh under section percussion bkn under section brass...so aku panik ar..dyer ckp nk dgr aku main,,aku ckp kat dyer " tapi cg,,,saya x reti,,sy bru main marching bile dtg sini.." pastuh dyer ckp "saya x nk dgr perkataan TAPI and KALAU..!!!" and dyer pesan suh aku bwk bell msok kelas mlm tuh..mmg x ar an sbb ptg tuh kn aku ikot section percussion,so aku tnggal bell tuh kt bilik band je lah...pstuh mmg aku panik giler ar sapa kawad pon hancos and then kne marah kaw-kaw ngn EE mse tuh..mkn pon xde selera,,hhuhuhu..pstuh jupe kak jue ngh mkn...aku ckp ar kt dyer psl bell tuh..EE and Kak Min lak cm takot2 kn aku and then x thu knape,my be sbb aku tension kot,aku mnangis dpan dyer..da la senior rmai kot mse tuh..mmg aku cdeyh giler..mmg aku rse nak lempang je Kak Min ang EE mse tuh,..!!pstuh kak jue pujuk aku,,,dyer ckp dyer phm ngn situasi aku..masok klas mate pon bengkak..mlm tuh Kak Nadia,Kak Fuza n Kak Jue dtg bilik..borak2..mse tu lah bru tau cter sbenarnyer yg DM mmg nk tarik sorg budak cymbal main marching and org yg super duper 'bertuah' tuh ialah aku.,.=_='

Since Kak Nadia kne balek awal,so yg kne ajar aku men bell ialah Kak Kira..dyer tuh bdak uitm jengka.merangkap kepada awek abg hafiz..!mmg garang giler kot..!!!!PRESSURE GILER BELAJAR NGN DYER..SIYES..!!!and the best part is Kak Nadia penah ckp yg dyer mmg mnyampah ngn Kak Kira..!!!ciap ngumpat2 lagi..hahahahhaha...pastuh mmg senior2 lain x brape suke ngn dyer..huhuhuhhuu..Aku pon mmg selau jugak ar myumpah Kak Kira lm hati..sape thn weh,cket2 kne marah..actually,Kak Kira neh baik je orgnyer cume maybe care dyer ajar tuh wat aku pressure,,!ibarat nyer cm cikgu baik and cikgu garang,korg prefer yg mne???

yang paling terkejut an,Mynn and Hasya kne tukar ke section brass..actually bdk percussion 9 org Aku (marching bell),Anah, Apek,Nasrique (cymbal), Hasya,Min,Hafiz (front drum) and Teddy,Syam,Faiz n Eman (bass)..siyes mmg cdeyh kot aku tgk Mynn ngn Hasay mse tuh..klu stakat kne tukar instrument x pe gak weh,ni tukar section kot..dari kne men ketuk2,kne tukar men tiup2..jauh beza tuh..start hari ke 4 tuh,aku kne follow budak section brass pegi kelas..tggal Anah sorg je la bdk pompuan lm percussion..siyes,mmg aku x knal pon budak2 section brass  neh..msok kelas tuh,,mmg cuak gler ar,,huhuhuhu..pastuh Abg Epul suh aku introduce ar diri an..tapi yg paling best kan,bdk2 brass mmg terbaekkk arr..!!!sgt suppportive,ble tyme aku aku x lancar main bell tuh kn,dorg support aku..dorg ckp "xpe Zuzu,boleh..!!!You can do it..!!!..mmg terharu giler mse tuh aku ngn Kak Mira,Abg Epul and Rempit yg selalu bg kate2 semangat kat aku..!!! smpai DM pon puji yg bdk brass neh bgos sbb enjoy tyme kelas and supportive..!!!siyes wehh...kdg2 aku pikir yg aku xmo jupe pon bdk percussion sbb aku rse tension giler dgn dorg,,!!!yelahh...dorg sume da power,au sorg je kot terkial2 lg..TT__TT

Lepas masok kelas ngn bdk section brass,bermula la episod gembira aku kat intensif tuh...Abg Epul pesan yg klu Kak Kira marah,wat bodoh je...sbb klu dyer marah pon,takat mne ngt dyer boleh marah?tol gak an?so aku pegang kate2 abg Epul uh,,.hahahaha...siyes menjadi wehh...sbb everytime Kak Kira  marah and Abg Hafiz jeling kat aku,aku wat muke bodo je..HAHAHAHHAHAHA...PADAN MUKA DORG..!!JAHAT KAN AKU?XD
LUPEKAN PASAL CTER X BEST KAT ATAS TUH,MEH AKU CTER PSL APE YANG BEST INTENSIF TRAINING NEH..HAHAHA~~

1.BEFORE NAK MAKAN
   Selalu main teka hari neh lauk ape or hari neh minum air ape..hahahaha...x xemestinyer yg btol tuh dpt mkn   awal sbb ade je yg salah senior bg mkn awal..yg btol lak kne tnggu lame cket...ade jugak yg kne jd tukang  bg2 makanan..LOL~~

2.DARI KANAN......NOMBOR/NAME
   Hahahahahaha...yang neh paling bangang kot..!!!kekekekkee..senior xde keje,dyer akn suh kitorg jerit nombor masing2 gune bahase baku...contohnyer 7..besenyer kite sebot 'tujoh' kn?tapi x boleh...kne sebut 'tujuh' or puluh..paling x leh blah Hasya gelabah nak sebot 'enam' jd 'inam'..hahahaha...tergolek Pok Cek and senior2 lain gelak...kitorg yg duk lm barisan pon terpakse thn gelak sbb klu x kne ar..dorg sje nk test kitorg..klu pasal nme lak,xleh sebot nme pendek or samaran kite tp kne sbot nme nme yg senior bg gelaran kat kite.
ANTARA NAMA SAMARAN YANG DIBERI OLEH SENIOR~
  1. Rempit
  2. Samseng #1
  3. Samseng #2
  4. Mak Lagam Legam 
  5. Mak Lagam Putih
  6. Kakak Degree (aku ngn Anah sbb kami ber2 je bdk degree kt situ)
  7. Panjang
  8. Mat Blues
  9. Adek Abang Hares
  10. Budak Kecik
  11. Apes
  12. Teddy Sheringgam
  13. Panjang
  14. Budak
  15. Kecik
  16. Chiwa  
  17. Anuar Zain

3.FUTSAL
   Yang neh best...!!!!bangge wehh  junior kalah kan senior...7-5 beb..hahahhahaha...Teddy mmg star ar hari tuh...Lan and Imran pon best gak ar main.SALUTE AR DORG..!!!kitorg siswi 8 org tuh jd cheerleader..sokong dorg luar court..XD


4.DENDA
   Kne push up ar wehh...hahahaha...tapi maintain je sume.,DM pon ckp kitorg bagos sbb kne down still lagi senyom and x wat muke ketat..lol~

5.DINNER
   GEMPAK..!!!Dorang wat sketsa mmg giler klaka la wehh...tergolek Kak Kira gelak..XD..Siyes mmg lawak...paling x leh blah tgk Faiz,Eman, ngn Lan berlakon jadi pondan..hahahaha..bangang la dorg tuh..kekeke.mmg tema dorg mlm tuh BAPOK agaknyer..XD


6.JAMMING SESSION
   After show kitorg..!!!mmg sume mse tuh enjoy giler ar..!!!especially time perform lgu Nobody..!!!mmg TERBAEEKKKKK..!!!and for the 1st time part solo aku mse lgu Puspa menjadi..!!!^^


DLL....^^
  Dlm kelas teori..Yang kat depan tuh DM Wan...hensem!!lol~~..yg pakai bju ijau tu aku la..XD












Faiz,Lan,Teddy,Mizah,Fini and Hanis..^^
Syam,Husna,Sudin,Imran,Hafiz,Fuad..^^
My group..!!Anuar Zain,Man,Adib,Me,Q,Amir..and the only 'bunga' in this group..=_=
 
Blues,Hasya,Rempit,Apek,Eman,Anah..^^
Budak2 brass..^^
Guess what?aku ngn EE di undi sbg senior and junior paling GARANG..!what the??=_=

My lovely roommate during LIBB...Anah,Mynn,Hasya and me..<3
Hahahhaha...pinjam gitar Samba jap..LOL~~
Me with Kak Kira...Serius giler muke main marching bells...LMAO~
Cheese..!!!after the show..she's nice actually..^^
warm-up block for percussion..did you see me??XD
Phantom Pride..^^
We are the RED PHANTOM CORPS..LOVE U GUYS DAMN MUCH..!!!<333
We successfully performed When the Saint,Puspa and Nobody..Actually there's a lot of secrets behind our performance..but i'm not going to tell them here,..only my r0ommates and me know about them..LOL~~

4 comments:

bella said...

huwaaa~
so u're part of the band la skrg ni.
i mean lepas ni sokmo perform la erk?
pergh.daebak!

Rafhanah Mohtar said...

wow!! best gila

~" honey_suckle "~ said...

fuyoooooooo...cayalah sama lu!!!!!!!!

Gumiho said...

biela: nope...i don't think so..sbb ntah la..ari tu ade someone ckp something yg buat kite trase giler kot..6t i story..=_=
raf n fatin : hehehe...besh..^^