June 8, 2011

Aku, Yat dan Suju M

Ni mse aku pegi karnival hari belia kat Putrajaya ari tuh. ahh..takdenye aku nk sokong hari belia2 ni, aku pegi sebab Suju M. hahaha..jangan pandang slack kat aku ok?Tu government punya strategi nak attract belia pegi sane especially for chinese. well,you know...ramai chinese minat kpop,ok? tapi aku melayu dan suka kpop juga,ada paham?hahaha..actually, aku pegi sane tu pon sebab nak jumpe si Yat ni haa..lame gila kot da jumpe,so alang2 la kan?honestly, keinginan nak jumpa Yat tu lebih kuat darpd nk tgk Suju,ok? (betol ni Yat,aku tak tipu!!sayang kau Yat,sangat2..!! >_< ) heh!sebelom nk pegi of cos la mintak izin  mak ayah an tapi alahai mak aku..punyalah tak bagi aku pegi..dia takot aku kenal jual la,culik la,ape la..pastu aku cakap mak "mok eh, jangan pikir negatif,pikirlah positif..tak dop mende2 eh g dinung tu..huhuhu" and mak aku balas " mung dop branok lagi,mne mung tau.." hamek..kena tembak ngn mak aku..hahaha..tapi mak aku bagi juga akhirnya..Yes!kelaka la kalu ingat balek.. mak aku mintak nombor tepon Yat..aku bagi la ngn name sekali..pastu mak aku kate " hah?Yat?laki ke?"..hahahahha...punya lah risau dia kat aku smpai tgh siap2 nk pergi stesen bas tu sempat lagi dia cakap tak yah pegi..aku sengeh je..Yes mom.i know you love me and i love you too.<3 ingat senang ke nak pegi sane sorang-sorang?yes.i went to putrajaya by my own.alone! aku rase best sbb mcm main explore race..kekeke..mujur tak makan buah langsat an..tak sangka boleh smpai sane..bangge tak hengat wehh..hahaha..tapi sian kat Yat sebab aku sms dia byk sgt..tanya itu ini..hehhe..bertolak malam smpai pagi. dalam 7 lebih naik LRT and terus continue naik KLIA transit pegi putrajaya. pukul 9 da smpai sane,tunggu Yat and mak cik dia dtg amek..hehehe..tengah2 tunggu nampak la ELFs kat sane pakai baju biru sapphire tuh..waa..!suka tgk dorang jalan ramai-ramai..hehehe..

 
yeah...jom naik transit. aku igt lgi ayat dia "Please press the button to open the door"..mengigau mak cari button nyah..!jakun..!!kekeke
Hehehe..ikot plan nk pegi sane pukul 6 tapi masing2 tak bergerak. lagi satu mak cik Yat nak pergi beli barang,so ikot la dia pergi Alamanda jap. hahaha..wat sesi photoshoot ngn kat situ.heh!Yat puji gmbr sendiri lawa..kekeke..banyak mata yg memandang gelagat kanak-kanak ribena kami ahh..pedulikan..meh kita bergambar sakan sampai lebam kan Yat kan?? hahahhaha..

Taken by Yat.*bagus kau amek gmbr dari jauh,tak nampak sngt pipi bambam aku..=P
Apabila Yat beraksi ayu..hahahha..~
Kul 8 lebih bru smpai kat tapak konsert tuh..ramai bhai orang..memang tak dapat best spot la an..huhuhu...so,kitorang decide duduk tepi stage sebab  ade dia punya mcm kain tu terbukak cket, so nmpak la jugak..ok ape drpd berhimpit2 duk dlm crowd tuh..gila panas...ko igt pegi konsert cmtu semua sopan2 ke?hoh!memang tak ahh..so, jagalah keselamatan diri sendiri. sila bertindak ganas dan jangan biar anda di tindas..bengom punya advice an..ngeh3..nak ke tnggu suju M perform punyalah lama..berpeluh2 weh tunggu..haishh..kira macam 9-10pm sejam tuh bosan gila..-__-..lepas tuh bru dorang kuar.!!!wahhh.....!! fangirl mode ON ok?aku ngn Yat macam org gila..!!jerit saket tekak..hukhuk..saket kaki ngn lengan sebab gayut kat pagar besi tuh..hahaha..mne tak hyper kalu da nmpak dorg btol2 depan mate an..kekeke..since Suju M ni nyanyi lagu Mandarin, so byk jugak lgu aku tak tahu..but just enjoy the music ok??lagi satu they are part of Suju kan? I 13elieve to prom15e ok?hehheehe..dapat la snap gmbar dorg tapi blur la wehh..aku tak bawak camera.aku hanya bergantung kepd nset ku tuh..ahh..pathetic gila aku kn..-__-..da nak abes tu kan, Yat ajak pegi kt van dorang..hehehe..chanteklah plan kau Yat..hahahha..aku tak percaya aku wat semua ni sebab bese nya aku tgk fancam kt youtube aku cakap " gilalah fans!smpai kat van pon nak stalk..huhuhu.." crazy fan is crazy ,ok?hahaha..nmpak la dorang..time ni aku kne himpit.saket wehhh badan aku..hdbhasdbgydgydgy.!!! oh ya!btw, aku ade fancam Eunhyuk dalam van..tapi tak upload la.malu weh dengan jeritan sendiri..hahahahhaha,,,pastu Kyuhyun ajak aku naik van sekali ngn dia..aku tak nak sebab aku takot ELFs lain jeles..ok,aku tipu part tuh..hahaha..you know what?Sungmin wave his hands to us..ELFs went crazy after that,..hahaha..habis kegilaan itu, bru la aku,yat n cousin dia balek umah..kekekke..jalan kaki balek presint 9..gila..gila..gila..hahahahahha..saket kaki..kurus jap aku rase mlm tuh..hohohoho..

The crowd and the hype.
Sapphire Blue Sea..hahaha..tak la 'sea' sgt an..kekeke
Cuba teka. ini sape?ahahha..evil maknae Kyuhyun..*nmpak sipi je muke..-__-
damn jealous with these lucky fangirls..>_<
Ini bontot Eunhyuk...LOL~~
HAHAHHA..driver suju pon ade ke?? glamer dia masok blog aku..ececece..
Lawa kn? took this on our way home..^__^
Orang mesti cakap kita gila kan Yat? alah, takpe..kita gila sama-sama,tak lah sadis sgt kn?

Yat,saranghae..!!ELFs forever..<3
 *click image to enlarge*..ceyh..=p

4 comments:

hana banana said...

this is awesomely crazy!
*one question, ELFs stand for?
ala...wa x update kpop2 nie...

Gumiho said...

ELF stands for 'Everlasting Friendship'..kira official name for fanclub/fans Suju..hehehe..

hana banana said...

bestnyer!

Gumiho said...

yeah..!best..!hehehe..~